Tässäpä tämmöinen herkullinen jouluinen paistettu juustokakku. Käytin itse kakussa vaniljarahkaa ja kekseinä oli herkullisia Anna's pipareita appelsiinin makuisena versiona. Täytteenä olevaa rahkaa ja tuorejuustoa voi halutessaan muuttaa riippuen siitä minkä makuisen kakusta haluaa, esim. luumuisen tai glögisen jne.
Paistettu juustokakku
(18cm vuokaan)
100g kaurakeksejä
100g pipareita
100g voita
Täyte
350g tuorejuustoa
250g rahkaa
n.12g voita
1dl sokeria
n.2rkl maissitärkkelysjauhoja
0,5dl nestettä (esim glögiä)
+ pipari mausteita halutessaan
Murskaa keksit ja lisää sekaan sula voi ja sekoita tasaiseksi.
Pingota irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjan väliin leivinpaperi. Voitele reunat ja lisää reunoille myös leivinpaperi siivut. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii kovettua.
Notkista tuorejuusto ja rahka pehmeäksi ja lisää sen jälkeen loput aineet ja sekoita hyvin tasaiseksi.
Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n.50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä rauhassa ennenkuin poistat vuoan reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti