keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Vaniljainen juustokakku





Tässäpä yksi lemppareistani eli paistettu juustokakku. Resepti on melko yksinkertainen ja nopea tarjoiltavaksi mikäli käyttää valmis murotaikinaa pohjana.
Kakku on ihanan pehmeä ja maistuu melkeinpä vanilja jäätelöltä.

Resepti 18cm vuokaan tarvitset:

Murotaikinaa (käytin itse Sunnuntain valmistaikinaa)

Tai 

70 g huoneenlämpöistä voita
70g sokeria
140 g vehnäjauhoja
30 g vettä

Täyte

250g mascarponea
250g tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2 munaa
0,5dl sitruunamehua
puolikas vaniljatanko 
1-2rkl maissijauhoa

Aluksi voitele vuuan pohja ja reunat, sen jälkeen aseta leivinpaperia voidelluille alueille. Kaulitse sulanut taikina 1-2cm paksuiseksi ja leikkaa sopiva pala vuuan pohjalle. Mikäli teet itse taikinan: Hiero pehmennyt voi sekaisin sokerin kanssa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi. Lopuksi lisää vesi ja sekoita vain sen verran, että saat aikaan tasaisen massan.
Kääri murutaikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään 30 minuutiksi.
Paista pohjaa  200 asteessa noin 15min ja anna jäähtyä.

Täytettä tehtäessä vatkaa ensin tuorejuusto ja mascarpone pehmeäksi.
Lisää sokeri ja vaniljatangon sisälmys ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä sitruunanmehu ja sekoita.
Lopuksi kananmunat ja maissijauho hyvin vatkaten.
Kaada massa muru- tai muropohjan päälle ja paista 150 asteessa 60min. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna kakun olla vielä 30min-60min

Koristeeksi voit laittaa hedelmiä tai marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti